1.700 mensen willen u helpen

Gemeenschap van solidariteit tijdens Coronavirus
Onze dienstverleners hebben zich verenigd en staan klaar om gratis een handje toe te steken voor de personen binnen de risicogroepen en de personen actief binnen de medische- of voedingssector voor het uitvoeren van allerlei noodzakelijke diensten (boodschappen doen, wandelen met een hond,…).
📞 Hulp nodig? Bel ons! 02 646 81 17
Hoe werkt het?
1 U beschrijft uw hulpvraag
U selecteert iemand uit uw buurt of u beschrijft uw hulpvraag en wij zoeken iemand voor u.
2 De dienstverlener contacteert u
We sturen uw vraag door en hij / zij zal contact met u opnemen.
3 De dienstverlener helpt u
De dienst vindt plaats en u bedankt de dienstverlener (van op afstand).
Onze geweldige gemeenschap van dienstverleners staat klaar om u gratis te helpen!
Vragen? Wij hebben de antwoorden!
Ik wil mijn buren helpen
Hoe kan ik me als vrijwilliger inschrijven?
U kan zich inschrijven via volgende link: https://forms.gle/okG8UcexakzVMJj76. Wij contacteren u zodra iemand in uw buurt uw hulp nodig heeft. Bedankt! ❤️
Krijg ik een vergoeding om mijn buren te helpen?
Neen, het is vrijwillig uit solidariteit voor elkaar. Als u uw buur helpt, kan er uiteraard een kleine vergoeding aangeboden worden maar dit is zeker geen verplichting.
Welke hygiënemaatregelen dienen gerespecteerd te worden?
Het is van fundamenteel belang om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Klik hier voor de te respecteren hygiënemaatregelen.
Ik wil geen geld voorschieten voor mijn buur.
Dit is een essentiële voorwaarde om uw buur te kunnen helpen. We zijn er om u te helpen mocht uw buur te laat zou zijn met het overmaken van het bedrag naar uw bankrekening.
Als ik geld voorschiet, hoe word ik dan vergoed?
Zodra dat de dienst verleend is aan uw buur, kan u uw rekeningnummer doorgeven zodat ze u rechtstreeks kunnen terugbetalen. De eenvoudigste manier om te communiceren hiervoor is per telefoon, sms of WhatsApp (contante betalingen of Payconic-betalingen raden we af vanuit het idee een veilige afstand te bewaren en te respecteren).
Hoe kan ik mijn buur helpen?
Zie hier, een (ongelimiteerde) lijst van diensten die u aan uw buren zou kunnen verlenen: boodschappen doen, met de hond gaan wandelen, een kleine klus of levering uitvoeren die niet uitgesteld kan worden,…
Ik wil graag hulp van mijn buren
Is deze dienst betalend?
Neen, uw buren helpen u gratis een handje. Niets weerhoudt u om een klein gebaar te maken mocht u dit wensen.
Wat kan ik als dienst vragen?
Het is van essentieel belang om geen misbruik te maken van de vriendelijkheid van uw buren. De diensten die u kan aanvragen moeten noodzakelijk zijn, niet secundair. Hier zijn enkele voorbeelden van diensten: boodschappen doen, met de hond gaan wandelen, klusjes of leveringen die niet uitgesteld kunnen worden, etc.
Hoe kan ik mijn buur vergoeden voor eventuele kosten?
Als uw buur boodschappen voor u doet of een aankoop moet doen voor de dienst, kan u na uitvoering de vergoeding per overschrijving op de bankrekening van uw buur overmaken. De eenvoudigste manier om dit te regelen is per telefoon, sms of via WhatsApp.
Kan ik nadien opnieuw contact opnemen met mijn buur?
Uiteraard! U kan nadien opnieuw contact opnemen met elkaar :) Vergeet echter niet om steeds de hygiëne voorschriften te respecteren.
Vraag hulp voor noodzakelijke taken
We zoeken een vrijwilliger die contact zal opnemen met u.
Snel hulp nodig?
Bel ons! 02 646 81 17 📞
Wat voor hulp zoekt u? Wanneer heeft u het nodig?
Aan het laden