Doe beroep op de ListMinut dienstverleners met een PVB/PAB!

Via ListMinut kan u beroep doen op een PVB/PAB assistent. Het kan hierbij gaan om hulp in het huishouden, individuele praktische hulp of dagdagelijkse klusjes. We zorgen voor de administratieve opvolging, de verzekering en het legale kader.

Betrouwbare dienstverleners die we persoonlijk ontmoeten
We ontmoeten een groot deel van onze dienstverleners en selecteren onze dienstverleners, om zo de betrouwbaarheid van onze gemeenschap te kunnen garanderen. Heeft u zelf al een assistent? Dit kan eveneens! Eenmaal dat uw assistent zich als dienstverlener ingeschreven heeft, kunnen jullie samen aan de slag.

De nodige documenten beschikbaar
Als platform, erkend door het VAPH, verbinden wij mensen die praktische hulp nodig hebben met betrouwbare persoonlijke assistenten uit de buurt.
We bezorgen u de nodige documenten hiervoor. Zowel de overeenkomst voor het VAPH als de betalingsbewijzen, bezorgen wij u per mail en zijn steeds op uw account beschikbaar. U ontvangt de overeenkomst voor het VAPH bij het kiezen van uw tariefplan.

Diensten verzekerd door Belfius
De diensten via ListMinut zijn gedekt door een lichamelijke en materiële verzekering. Zorg er steeds voor dat de dienst wordt afgesloten via ListMinut zodat alles in orde is. Meer informatie over de verzekering.

Schrijf u gratis in
Door op de knop hierboven te klikken, aanvaardt u de gebruiksvoorwaarden. Zie onze algemene voorwaarden.

Al ingeschreven? Inloggen
Wenst u beroep te doen op iemand die u al kent? Nodig hem/haar uit om zich in te schrijven als dienstverlener en vervolgens voor uw aanvraag te solliciteren!

1. Vraag een dienst aan

Beantwoord een paar vragen en beschrijf wat u nodig heeft. Dit duurt minder dan 2 minuten!

2. Kies uw dienstverlener

Kies uw dienstverlener op basis van een uurtarief, vast bedrag of een gratis prijsofferte. Bekijk ook de evaluaties van vorige klanten.

3. Bewonder het uitgevoerde werk

Uw dienstverlener voert de dienst uit en geeft u advies.

Met een PVB/PAB via de deeleconomie ADL-diensten laten uitvoeren

Via de deeleconomie wetgeving is het mogelijk om via ListMinut een assistent in te schakelen ter hulp en ondersteuning. Wij zorgen ervoor dat u verzekerd bent en dat uw administratie voor VAPH in orde is! Heb u al een eigen PAB assistent of PVB assistent die u ondersteunt met alledaagse taken en tot € 6.340 per jaar wilt bijverdienen aan een voordelig belastingtarief? Dan kan dat via ListMinut!

Wij verbinden u de assistent die het best aansluit bij uw hulpvraag. U kan dus op een erg flexibele, betaalbare manier hulp inroepen of een eigen persoonlijke assistent inzetten voor de ondersteuning bij alledaagse taken!

Kan ik met een PVB/PAB beroep doen op de ListMinut dienstverleners?
Ja dat kan! ListMinut is door het VAPH een erkend platform.
Hoe kan ik een PVB of PAB assistent vinden op ListMinut?
Een PVB assistent of PAB assistentie vinden op ListMinut is heel eenvoudig. U plaatst hiervoor een dienstaanvraag. Dit neemt niet langer dan 2 minuten. Vervolgens sturen wij uw aanvraag uit naar de geschikte dienstverleners in uw omgeving. U zal verschillende voorstellen ontvangen en kan vervolgens op basis van het uurtarief en het profiel de meest geschikte assistent kiezen. Eenmaal dat de dienstverlener geselecteerd is, kunnen jullie samen verdere praktische afspraken maken.
Ik heb al een persoonlijk assistent, kan ik me inschrijven?
Hebt u al een eigen PVB assistent of PAB assistent die u ondersteunt voor individuele praktische hulp? Dan kunt u zich zonder probleem inschrijven! Bij uw inschrijving kunt u het e-mailadres van uw assistent toevoegen. Uw PVB-assistent of PAB-assistent zal een uitnodiging ontvangen om zich als dienstverlener te registreren. Eenmaal ingeschreven, kan uw assistent zich vervolgens kandidaat stellen voor uw aanvraag en kunnen jullie aan de slag gaan!
Hoe kan ik mijn assistentie betalen met mijn PVB of PAB via de deeleconomie?
Het is mogelijk om de diensten via ListMinut met een persoonsvolgend budget (PVB) of persoonlijk assistentie budget uit te betalen. Nadat u het gewenste tariefplan gekozen heeft, zal u per mail een overeenkomst ontvangen. Na ondertekening dient deze overeenkomst ter goedkeuring bij het VAPH ingediend worden. Dit kan per post of via het VAPH portaal.

Na de bevestiging van uitvoering zal u per dienst een betalingsopdracht ontvangen. De betaling kan per kredietkaart, bancontact of overschrijving overgemaakt worden. Per beëindigde dienst zal u steeds een specifiek ontvangstbewijs krijgen zodat uw administratie helemaal in orde is.
Bezorgen jullie de nodige documenten voor het VAPH?
Wij bezorgen u al de nodige documenten. Wanneer u uw tariefplan geactiveerd hebt bij ListMinut, zal u een overeenkomst van ons ontvangen. Deze moet u naar het VAPH ondertekend sturen ter goedkeuring. Nadat een dienst afgesloten is, ontvangt u ook een ontvangstbewijs per mail. Zo is uw administratie voor het VAPH altijd in orde. U kunt ook steeds deze documenten terugvinden op uw account.
Voor welke diensten kan ik een persoonlijk assistent vragen?
Via ListMinut kunt u beroep doen op de dienstverlener die voor u klaar staan binnen verschillende categorieën. In principe kunt u beroep doen op de dienstverleners voor al uw dagdagelijkse taken, van individuele praktische hulp, assistentie, en kleine klusjes in huis. Kortom onze assistenten staan klaar om u te helpen met vanalles en nog wat, ook voor gezelschap om samen een koffietje te drinken of samen in het park te wandelen.

Alle taken waarvoor een specifieke opleiding of statuut nodig is, zijn echter uitgesloten. Medische taken laat u dus over aan de bevoegde personen.
Kan ik meerdere diensten aanvragen voor een PVB assistent of een PAB assistent?
Ja, u kunt zoveel diensten aanvragen als u er nodig hebt. U mag dus met zoveel PVB assistenten of PAB assistenten samenwerken als u wilt.
U mag uw assistent ook zoveel inschakelen als u wilt. Uw assistent moet echter wel opletten dat hij of zij niet meer dan € 6.340 bijverdient. Uw persoonlijke assistent kan via zijn of haar profiel het bedrag in het oog houden. Zo weet uw assistent ten alle tijden hoeveel hij of zij heeft bijverdiend via het platform ListMinut.
Wie mag zich als assistent inschrijven en uitbetaald worden met een pvb-budget?
Iedereen! Ja, iedere particulier kan zich als dienstverlener inschrijven. Binnen familieverband dient er bij de bevoegde instantie (bijstandsorganisatie of VAPH) de voorwaarden nagegaan worden.

U hebt interesse om als dienstverlener ook PVB-assistent of PAB-assistent te worden voor personen met een beperking of personen met een handicap? Wat leuk! Wat u juist moet doen? Niet veel anders dan u gewoon inschrijven als dienstverlener op ons platform ListMinut. U maakt een profiel aan en u stelt u kort voor. Voeg verschillende vaardigheden toe, in dewelke u graag zou willen helpen en bijverdienen.
Ben ik met mijn PVB of PAB verzekerd als er mij of mijn assistent iets overkomt tijdens een dienst?
Ja! De diensten die uitgevoerd worden door uw particuliere persoonlijke assistent zijn gedekt door de ListMinut verzekering. De verzekering dekt schadeongeval en/of een lichamelijk ongeval. Is uw persoonlijke assistent een zelfstandig dienstverlener? Dan dient uw assistent beroep te doen op zijn of haar eigen verzekering.
Let er wel op dat uw dienst steeds in uitvoering moet staan op het platform.
Hoeveel uur per week/maand kan ik met mijn PVB of PAB beroep doen op assistentie via ListMinut?
Om te weten hoeveel uur per week of per maand u beroep kan doen op een PVB assistent of PAB assistentie, moet u een klein rekensommetje maken. Uw assistent mag niet meer dan € 6.340 (incl. belasting + servicekost) euro bijverdienen (in 2021).
Hulp nodig of vindt u het antwoord op uw vraag niet? Aarzel niet om ons te contacteren of ontdek de volledige FAQ.